Gulvvarme under trægulve – Nøglen til et komfortabelt indeklima

Træ er et naturligt varmt materiale og i modsætning til de fleste former for fliser og keramik, er massive trægulve varme og komfortable uanset om der er tændt for varmen eller ej.

Gulvvarme har forskellige fordele og ulemper som er gode at have med i dine overvejelser, hvis du overvejer at udskifte dine radiatorer med et gulvvarmeanlæg.

Fordele ved gulvvarme

 • Du undgår fodkulde
 • Du får et mere jævnt opvarmet rum
 • Mange oplever gulvvarme som mere behagelig end opvarmning med radiatorer.
 • Gulvvarme skal hverken males, rengøres eller vedligeholdes.
 • Du får større frihed til at indrette og møblere rummet

Ulemper ved gulvvarme

 • Gulvvarme indstøbt i gulvet, som er den mest anvendte løsning, er som regel længere tid om at varme rummet op, og det tager også længere tid at køle det ned igen, når der bliver slukket for varmen
 • Gulvvarme kan ikke altid dække varmebehovet i ældre huse der ikke er godt isolerede, hvorfor der er behov for at supplere gulvvarmen med radiatorer
 • Gulvvarme kan give mere træk ved vinduerne. Dette er dog kun gældende ved ældre vinduer og døre
 • I nyere huse, hvor varmetabet er meget småt, skal der især i forårs- og efterårsperioden meget til, før gulvvarmen vil tænde og derfor vil gulvene kunne føles kolde

Kontakt os for et uforpligtende tilbud

Kontakt os på telefon 44 92 50 66 eller e-mail info@aggulve.dk for at få et uforpligtende tilbud.

Hvilke gulvmaterialer er egnet til gulvvarme?

​Der er stort set frit valg mellem gulvbelægninger, der kan ligge oven på gulvvarmesystemet. Nedenstående materialer kan tåle gulvvarme:

 • Trægulve
 • Linoleum
 • ​Vinyl
 • ​Kork
 • ​Gummi
 • ​Laminat
 • ​Klinker
 • ​Fliser

Det er dog ikke sikkert, at lige præcis den gulvbelægning man vælger er velegnet til gulvvarme. Derfor bør man altid undersøge om producenten anbefaler, at den pågældende gulvbelægning bruges sammen med gulvvarme.
Som hovedregel kan gulvbelægning ikke tåle at gulvtemperaturen bliver for høj.

​Det vil sige, ikke højere end 27 grader for trægulve, klinker og fliser, og 28 grader for de øvrige materialer. Ved højere temperaturer kan trægulve få revner, blødgørerne i laminatgulve kan fordampe, og vinyl kan blive ødelagt og misfarvet.

Gulvvarme under trægulve er et stort ønske for mange. I den forbindelse skal man være klar over, at træ er et naturmateriale som stiller krav til et gulvvarmesystem.

Suppleringsvarme i form af radiator eller lignende bør overvejes, da træ også isolerer og dermed begrænser den varme der kan slippe op til dine fødder. I meget kolde perioder vil tilskud fra supplerende varmekilde være fornuftigt.

Når du vælger gulvbelægning skal du være opmærksom på, at du kan spare på varmen ved at vælge en gulvbelægning der føles lun. Mange vil nemlig være tilbøjelig til at skrue ekstra op for varmen, hvis gulvet føles koldt.

Særligt om trægulve

​Alle typer trægulve kan bruges til gulve med gulvvarme. Det gælder både fyr, ask, bøg, eg og de mere eksotiske, hårde træsorter som teak og merbau. Dog ændrer nogle af træsorterne sig mere end andre, når de påvirkes af varme. Om vinteren når luften er tør og varm, kan træet tørre ud og trække sig sammen. I værste fald kan for varm gulvvarme danne revner imellem brædderne og det er ikke attraktivt.

​De hårde træsorter som teak, merbau og eg er de mest stabile ift. gulvvarme. Disse er ikke så følsomme over for fugt og varme, som de øvrige træsorter.

​Fyr er den træsort, der ændrer sig mest ved høj varme. Du kan også begrænse problemet med brede fuger ved at lægge trægulvet som et svømmende gulv. Ved et svømmende gulv ligger gulvet frit oven på et undergulv, uden at være sømmet fast. Når gulvet trækker sig sammen, vil de brede fuger alene vise sig langs vægge og fodpaneler, hvor de er mindre synlige.​

Vi overholder en aftale

En god oplevelse med kunden i centrum

Vi tilbyder den rigtige løsning

Et samarbejde baseret på tillid

Vi har over 30 års erfaring

Indhent et tilbud

Fremragende på Trustpilot

Vores evner som gulvmand strækker sig vidt inden for alle former for gulvbehandling og gulvbelægning. Vi lægger stor vægt på kvalitet, fleksibilitet og service, og hos os er dine ønsker og krav altid i højsædet.

Fik lagt det smukkeste siledbensparket af Anchers Gulvservice A/S! Kommunikationen har været god hele vejen igennem og både kvalitet og tidsplan blev overholdt. Jeg er ovenud tilfreds med resultatet og kan klart anbefale dem.

Jeg må sige at jeg er ovenud lykkelig for både gulve og servicen jeg har modtaget hos Anchers Gulvservice. Jeg anbefaler alle der ønsker en tryg og professionel oplevelse, samt et fantastisk slutresultat, at gå til Anchers Gulvservice!

Valgte AG Gulve A/S til at montere 35 kvadratmeter vådrumsvinyl i nyt badeværelse på 1. sal i villa. Fik en venlig og kompetent vejledning af projektlederen Carsten V., og arbejdet blev udført yderst professionelt og kvalitetsbevidst af en engageret og knalddygtig montør, Henrik J.

Fik slebet vores køkkengulv, som efterfølgende fik hvid olie og 2 gange lak. Aldrig har vores gulv været så flot … ikke en gang da det var nyt. Flot afslibning uden ridser eller lignende på fodpaneler og sokler. Super flot arbejde af en meget kvalificeret og behagelig medarbejder.

HENRIK ANCHER ETABLEREDE I 1988 AG GULVE A/S

AG Gulve A/S er i dag en af de største gulventreprenører i Danmark, hvor arbejdsopgaverne spænder vidt inden for gulvbehandling og belægning i private hjem samt entrepriser.

Succesen i AG Gulve A/S skyldes, blandt de vigtigste komponenter, en yderst kompetent medarbejderstab på 100 medarbejdere. AG Gulve A/S samarbejder dagligt med tømrermestre, underentreprenører og bygherrer for at sikre den bedste kvalitet.

​Hos AG Gulve A/S holder vi en aftale, og vi vil gerne skabe en god oplevelse hvor kunden er i centrum, og et samarbejde der er baseret på tillid og de rigtige løsninger.

​Hos AG Gulve A/S får du råd og vejledning om samtlige materialer, så det passer ind hos dig. Der bliver lagt stor vægt på kvalitet og fleksibilitet. Netop dette gør, at vi er i stand til at løse opgaver med kort varsel og stor præcision – uden at skulle gå på kompromis med kvaliteten.

​Vi er naturligvis medlem af Gulvbranchen samt en del af Dansk Byggeri, hvilket er med til at garantere kvalitetssikring og kvalitetsstyring med forskellige kontrolprocesser under arbejdets udførelse.

Call Now Button