Ekspert I lægning af sildebensparket

Sildebensparket

Sildeben- og mønsterparketgulv

Som gulventreprenør gennem 35 år har vi opbygget dybdegående viden om trægulve og har specialiseret os i sildebensparket. Sildebensgulve skal lægges med stor præcision, så mønsteret bliver perfekt. Derfor er det vigtigt, at lave et grundigt forarbejde.

Gulve med mønster er yderst populære, fordi de giver et dynamisk og anderledes look i hjemmet.

Vi kan hjælpe dig med at vælge dit drømmegulv samt vælge den træsort, som kan give dit gulv, det udtryk du ønsker. Hos AG får du altid besøg af en passioneret gulvmand, som lytter til dig.

Du kan f.eks. vælge følgende træsorter til dit sildebensparket:


Eg er den mest populære træsort til gulve og møbler i Europa og USA på grund af sit smukke udseende og sin lange levetid. Lige lang åretegning med en sølvagtig struktur. Lysebrun til mørkere nuance og med tiden en smule gullig nuance.

Egen kan nemt forædles til forskellige farvetoner og fås både lakeret og olieret. Eg gennemgår en mellemstor gulnende farveforandring med tiden.

Vidste du, at fra et biologisk standpunkt er der ingen anden europæisk træsort, som er vigtigere end eg, da den giver beskyttelse og næring til cirka 2.000 arter i løbet af sin levetid?


Bøg går i farve fra cremehvid til gulbrun/brun med pink-orange overtoner.

Det gennemgår med tiden en mellemstor forandring med en lille nedtoning af de orange farver og en gulnende farveforandring. Normalt har det lige åretegning og et tæt mønster. Det er tungt, hårdt og stødbestandigt. Det giver en varm fornemmelse, og det jævne udseende giver værelset luft. Bøg har nogenlunde samme hårdhed som eg.

Vidste du, at bøgeblade er spiselige, og før i tiden er bøg blevet brugt som et vigtigt foder til dyr som for eksempel svin. Det siges, at Johan Gutenberg opfandt trykkekunsten, da han opdagede, at stykker af bøgebark kunne afsætte mørke mærker på hvidt papir?

Valnød er et mørkt, eksklusivt træ, der anvendes til møbelsnedkeri. Ydertræet er cremehvidt. Kernetræet er lysebrunt til mørkt chokoladebrunt iblandet toner af purpur.

Træet får en særlig glans med årene. Har normalt en lige åretegning, men kan have bølgede former, som får træsorten til at fremvise en spændende variation. Træet gennemgår med tiden en mellemstor til stor farveforandring, hvor det mørkebrune kernetræ ændres til en mere gylden brun farve. Valnød er 20 % blødere end eg.

Vidste du, at i gamle dage troede man, at rygsmerter kunne kureres ved at gå rundt med en valnød med skal på i lommen. Nødden har en dokumenteret gavnlig effekt.

Ask tilhører oliventræsfamilien, men bærer ikke frugt. Ydertræet er næsten hvidt.

Kernetræet går fra gråt, lysebrunt til lysegult med brune striber. En del sorteringer har et meget specielt mønster, som giver gulvet en helt unik og levende karakter. Det er stærkt og stødbestandigt.

Ask gennemgår med tiden en mellemstor forandring fra en lysere frisk sandnuance til en gulbrunlig kornfarve.

Vidste du, at ifølge den nordiske mytologi skabte Odin, gudernes konge, den første mand af asketræ og kaldte ham Askr eller Ask?

Giv boligen et eksklusivt look med sildebensgulve

Vi er specialister i lægning af trægulv med mønster, og det er kun fantasien der sætter grænser. Det mest brugte mønster er sildebensparket. Det skyldes måske, at det ikke er så lige til at lægge det selv.

Du kan kontakte AG og få et besøg af én af vores gulveksperter, som kan vise dig mulighederne. Indtil da, kan du her se inspiration til dit næste sildebensgulv.

Indhent et uforpligtende tilbud på sildebensparket

Ønsker du et uforpligtende tilbud med en fair pris på et gulv i sildebensparket/mønsterparket? Så er du velkommen til at ringe på telefon 44 92 50 66, skrive til info@aggulve.dk eller benytte kontaktformularen her på siden.

Hos os er en aftale en aftale. Vi sætter en dyd i at overholde vores aftaler og sætte kunden i centrum.

Vi kører i København og på resten af Sjælland for både private- og ervhvervskunder.

Indhent et tilbud

Når du sender os en besked via kontaktformularen accepterer du samtidig vores betingelser som du kan læse her

  • Vi overholder en aftale

  • En god oplevelse med kunden i centrum

  • Vi tilbyder den rigtige løsning

  • Et samarbejde baseret på tillid

  • Vi har over 30 års erfaring