Vedligeholdelse

Vedligeholdelse

Vedligeholdelse af trægulve

Olierede gulve: Den daglige rengøring udføres med tørre metoder, fx. støvsugning. Ellers bruges en hårdt opvreden moppe/gulvklud. Gulvet må kun fugtes let. Tør straks spildt vand op, især på bøge- og ahorngulve, som er ekstra følsomme over for fugt.

Lakerede gulve: Rengøring og vedligeholdelse er det samme for et lakeret gulv. Støvsugning og en godt opvredet fugtig klud er det eneste der behøves.

Hvor ofte et gulv skal rengøres med en fugtig klud er afhængig af, hvor meget det bruges, og hvor snavset det bliver. Unødvendig rengøring med fugtige metoder gør mere skade end gavn, da man risikerer at fjerne den beskyttende efterbehandling som gulvet har fået, samt at gulvet udtørrer.

Ludbehandlede gulve: Et ludbehandlet gulv kræver hyppigere rengøring end et oliebehandlet gulv og/eller et lakeret gulv. Rengøringen er enkel og foregår med sæbe eller sæbespåner.

Genlakering

Når gulvet ikke længere kan vedligeholdes ved almindelig rengøring, kan man med fordel få genlakeret et allerede lakeret gulv. Det er MEGET vigtigt at man får lakeret inden den eksisterende lak er gennemslidt.

Kontakt os for et uforpligtende tilbud på telefon 4492 5066 eller skriv en e-mail til os på info@aggulve.dk.

Fakta

Trægulve er levende, de udvider sig og trækker sig sammen afhængig af årstiden. For at undgå at træet arbejder og dermed tager skade, er det en god idé, at undgå at udsætte dit gulv for temperaturer over normal stuetemperatur.

Gode råd

  • Beskyt gulvet ved indgangspartier fx. med måtter eller fodriste.
  • Anbring filtdupper under stole, borde mm. for at undgå ridser i gulvet.
  • Brug altid rengøringsprodukter der er beregnet til dit gulv.
  • Brug aldrig brun sæbe eller rengørings-midler indeholdende sulfo behandling.

Læs her om de forskellige rengøringsmetoder

Pletfjerning

Her er nogle tips til at fjerne vanskelige pletter, men vær forsigtig med de stærke pletfjerningsmidler, da for store mængder og for hård gnidning kan påvirke olien.

Pletter på et lakeret trægulv: Lak er den mest rengøringsvenlige overflade, du kan give dit gulv. De fleste pletter såsom rødvin, kaffe – og fedtpletter er forholdsvis enkle at fjerne med en fugtig klud. Du skal dog huske ay væsken ikke må ligge i længere tid, da den så kan give skjolder på gulvet – o de er sværere at få væk.

Pletter på et oliebehandlet gulv: Et oliebehandlet gulv, kan ligesom et lakeret gulv, tørres af med en fugtig klud. Men da det ikke er lige så modstandsdygtigt, er det ikke altid nok. Start med at fjerne pletten med en klud eller evt. køkkenrulle. Forsvinder pletten ikke, kan du duppe trærens på en fugtig klud, der opløser fedt og snavs. Husk at oliebehandle gulvet igen bagefter.

Pletter på lud og sæbebehandlet gulv: De mest problematiske pletter er dem der lander på et lud og sæbebehandlet gulv. Her er der nemlig stor risiko for at pletten trænger ned i gulvet, hvis væsken kommer til at ligge for længe. Derfor er det vigtigt, at du er hurtig med kluden så snart uheldet opstår. Mindre misfarvninger og snavs plejer at gå væk ved gulvvask. Går pletten ikke væk ved gulvvask, kan du gnide på pletten med en fugtig klud i åreretningen og derefter give pletten ny sæbe.

Kontakt os få et uforpligtende tilbud

Kontakt os på telefon 44 92 50 66 eller e-mail info@aggulve.dk for at få et uforpligtende tilbud.

PLETTER AF FJERNES MED
Asfalt, gummi, olie, skosværte, sod og indtørrede rester af chokolade eller fedt. Rengøringssprit, rensebenzin eller lignende.
Farvekridt, læbestift, tusch. Rengøringssprit.
Blod. Koldt vand.
Stearin, tyggegummi. Kølespray, eller læg en plasticpose med isterninger oven på pletten. Skrab derefter forsigtigt.

Indhent et tilbud

Når du sender os en besked via kontaktformularen accepterer du samtidig vores betingelser som du kan læse her

  • Vi overholder en aftale

  • En god oplevelse med kunden i centrum

  • Vi tilbyder den rigtige løsning

  • Et samarbejde baseret på tillid

  • Vi har over 30 års erfaring