Trægulv I alle afskygninger udføres

Trægulv

Trægulv

Hos AG udfører vi professionel lægning af trægulv for kunder i København og på hele Sjælland.

Vores viden har lært os at behandle alle vores opgaver individuelt, da det er vores erfaring, at efterspørgslen af trægulve er helt subjektive.

Vi sætter stor pris på ærlighed og respekt, og det er disse værdier vores samarbejde bygger på.

Isolering

Vi tilbyder lægning af trægulv monteret på strøer med isolering helt fra bunden af. Vi hjælper gerne med rådgivning omkring de rigtige valg af detaljer, valg af trægulv, og hvordan det skal monteres korrekt.

Ved trægulve forstås gulve udført af brædder, stave, klodser eller laminerede materialer af træ eller med træbaseret kerne. Trægulve finder udbredt anvendelse i boliger, kontorer, skoler og lettere industri.

Lægning af trægulv kan ikke alene udføres med forskellig konstruktiv opbygning, men også med mange forskellige typer af produkter og af mange forskellige træarter. Her på siden finder du diverse billeder af trægulve, som vi selv har lagt.

Vi tilbyder gulvbelægning I alle sorter

Gulvets udseende kan variere meget fra træsort til træsort, fra det lyse fyrretræ eller ahorn via eg og bøg til mørk og spændende valnød.

Eg er den mest populære træsort til gulve og møbler i Europa og USA på grund af sit smukke udseende og sin lange levetid. Lige lang åretegning med en sølvagtig struktur. Lysebrun til mørkere nuance og med tiden en smule gullig nuance.

Egen kan nemt forædles til forskellige farvetoner og fås både lakeret og olieret. Eg gennemgår en mellemstor gulnende farveforandring med tiden.

Vidste du, at fra et biologisk standpunkt er der ingen anden europæisk træsort, som er vigtigere end eg, da den giver beskyttelse og næring til cirka 2.000 arter i løbet af sin levetid?

Bøg går i farve fra cremehvid til gulbrun/brun med pinkorange overtoner.

Det gennemgår med tiden en mellemstor forandring med en lille nedtoning af de orange farver og en gulnende farveforandring. Normalt har det lige åretegning og et tæt mønster. Det er tungt, hårdt og stødbestandigt. Det giver en varm fornemmelse, og det jævne udseende giver værelset luft. Bøg har nogenlunde samme hårdhed som eg.

Vidste du, at bøgeblade er spiselige, og før i tiden er bøg blevet brugt som et vigtigt foder til dyr som for eksempel svin. Det siges, at Johan Gutenberg opfandt trykkekunsten, da han opdagede, at stykker af bøgebark kunne afsætte mørke mærker på hvidt papir?

Valnød er et mørkt, eksklusivt træ, der anvendes til møbelsnedkeri. Ydertræet er cremehvidt. Kernetræet er lysebrunt til mørkt chokoladebrunt iblandet toner af purpur.

Træet får en særlig glans med årene. Har normalt en lige åretegning, men kan have bølgede former, som får træsorten til at fremvise en spændende variation. Træet gennemgår med tiden en mellemstor til stor farveforandring, hvor det mørkebrune kernetræ ændres til en mere gylden brun farve. Valnød er 20 % blødere end eg.

Vidste du, at i gamle dage troede man, at rygsmerter kunne kureres ved at gå rundt med en valnød med skal på i lommen. Nødden har en dokumenteret gavnlig effekt.

Ask tilhører oliventræsfamilien, men bærer ikke frugt. Ydertræet er næsten hvidt.

Kernetræet går fra gråt, lysebrunt til lysegult med brune striber. En del sorteringer har et meget specielt mønster, som giver gulvet en helt unik og levende karakter. Det er stærkt og stødbestandigt.

Ask gennemgår med tiden en mellemstor forandring fra en lysere frisk sandnuance til en gulbrunlig kornfarve.

Vidste du, at ifølge den nordiske mytologi skabte Odin, gudernes konge, den første mand af asketræ og kaldte ham Askr eller Ask?

Fyrretræ udgør en betydelig andel, af det træ vi bruger til planker, brædder, vinduer, døre.

Med et fyrregulvs rustikke og naturlige udseende lader man naturen komme ind i hjemmet og det lyse og smukke fyrretræsgulv er en populær løsning i Danmark.
Fyr er en ganske blød træsort, som derfor er ikke er helt optimalt til rum med meget slidtage. Dog vil ridser og trykmærker som regel rejse sig igen, ved ludbehandlede og sæbebehandlede trægulve.

Specialister I gulvlægning med mønster

Vi er specialister i lægning af trægulv med mønster, for eksempel mønsterparket, og det er kun fantasien, der sætter grænser. Det mest brugte mønster er sildebensparket.

Det er præcisions- og forarbejdet, der er afgørende for det færdige resultat, hvilket vores dygtige medarbejderstab er fuldt opmærksomme på.

Fakta

At fremstille et smukt trægulv i højeste kvalitet er en kompliceret proces, der kræver ekspertise fra dygtige håndværkere. En lakeret overflade lader træets karakter komme til sin fulde ret ved at fremhæve dets naturlige struktur. Det gør også gulvet mere holdbart og lettere at gøre rent.

En mat lak giver indtryk af, at gulvet er af rent ubehandlet træ, eller at det er behandlet med naturolie. Den bløde naturlige overflade er utrolig behagelig at gå på. Et matlakeret gulv er lige så slidstærkt og let at vedligeholde som et lakeret gulv.

Med naturolie får dine gulve en fantastisk smuk og naturlig fornemmelse og olien fremhæver træets fine struktur og åretegning, samt forstærker træets naturlige farve.

De er nemme at vedligeholde, men du skal huske, at et gulv som behandles med naturolie, kræver lidt mere pleje, idet de skal smøres med olie med jævne mellemrum. Fordelen ved dette er, at gulvet bliver smukkere og smukkere med tiden, med en dybere nuance efter hver smøring.

Rengøring og vedligeholdelse er det samme som for et lakeret gulv. Støvsugning og aftørring med en godt opvredet fugtig klud er det eneste, der behøves.

Ludbehandling er en efterbehandling som lysner træet og derved modvirker gulning af træet. Trægulve der ikke udsættes for stort slid kan uden problemer behandles med ludpleje, men man skal være opmærksom på, at det kræver en enkel men hyppig vedligeholdelse med sæbe eller sæbespåner

Her kan du læse mere om rengøring og vedligeholdelse.

Kontakt os for professionel lægning af trægulv

Har du brug for professionel lægning af trægulv, kan vi kontaktes på telefon 44 92 50 66 eller e-mail info@aggulve.dk.

Indhent et tilbud

Når du sender os en besked via kontaktformularen accepterer du samtidig vores betingelser som du kan læse her

  • Vi overholder en aftale

  • En god oplevelse med kunden i centrum

  • Vi tilbyder den rigtige løsning

  • Et samarbejde baseret på tillid

  • Vi har over 30 års erfaring